Mijn weg naar nieuw zelfvertrouwen

Geschreven door
Irene van der Zee
29/2/24 1:47 pm
3
min lezen
Deel dit artikel

Stoppen

“Ik stop ermee.”

Het is februari 2021 en ik bel met mijn mentor van de NHL in Leeuwarden.

Ik vertel hem dat ik het afgelopen half jaar steeds na iedere les in huilen uitbarst. Dat ik het gevoel heb dat de school steeds de regels verandert. Dat ik nu voor de vierde keer  op een tiende punt voor het landelijk examen docent Nederlands tweedegraads ben gezakt. En dat ik het helemaal niet meer zie zitten.

Tegenslag

In 2017 startte ik vol enthousiasme met deze opleiding. Het leek mij zo mooi om mensen te leren zich te laten uiten in de Nederlandse taal. Een week later zat ik verbouwereerd thuis. Mijn moeder had zelfmoord gepleegd ...

Direct stapte ik in de overlevingsstand. Na alles geregeld te hebben, startte ik opnieuw met de opleiding en haalde ik alles in. Een jaar later haalde ik gewoon mijn propedeuse.

Maar daarna liep het steeds minder lekker. Ik had erg veel moeite om te achterhalen wat er in de portfolio’s van de opleiding moest staan. Ik begon steeds minder lekker in mijn vel te zitten. Op mijn werk ging het ook steeds moeizamer. Terwijl ik de school, de klassen en het werk bij de politie wel heel leuk vond. Maar ik was moe … zo moe.

Beslissing

In 2018 nam ik ontslag bij de politie en stortte ik mij volledig op het lesgeven en de opleiding.

September 2019 werd ik ziek en bleek dat ik een dubbele longontsteking had. Daarna volgde Corona en kwamen de huilbuien. Ik zat er helemaal doorheen.

In februari 2021 nam ik de beslissing. “Ik stop ermee.” Ik voelde mij een mislukking, een opgever. Mijn zelfvertrouwen was gedaald tot ver beneden het vriespunt.

Hulp zoeken

Omdat ik last van een traagwerkende schildklier had, weet ik mijn huilbuien eerst daaraan. Maar uit bloedonderzoek bleek dat die in orde was. Wel vond de huisarts mij er erg moe uitzien en stelde daarom voor dat ik naar de praktijkondersteuner zou gaan.

Dat bleek een schot in de roos. Door gesprekken met haar, durfde ik naar mezelf te kijken. Samen met haar zocht ik meer hulp en ging ik heel hard aan mezelf werken.

Groeiend zelfvertrouwen

In 2022 behaalde ik mijn diploma’s van coach en loopbaancoach. Dat jaar startte ik ook mijn coachpraktijk en betrok ik zelfs mijn eigen praktijkruimte. Ik kon het bijna niet geloven!

Mijn zelfvertrouwen groeide.

Missie en visie

Ondertussen heb ik nog meer opleidingen gevolgd. Onder andere die van systemisch waarnemen met famlieopstellingen en nu die van budgetcoach. Het ondernemersschap begin ik steeds leuker en interessanter te vinden.

Door al mijn ervaringen merk ik dat ik anderen kan helpen te leren hoe zij hun tegenslag kunnen overwinnen. Als ervaringsdeskundige weet ik namelijk wat het overwinnen van tegenslag is. Dit heb ik doorleefd en er nu mijn vak van gemaakt om anderen hierbij te helpen.

Het is mijn persoonlijke missie dat mensen leren hun tegenslag om te buigen naar verwerking en groeikansen. In mijn praktijk sluit ik aan bij hun vraag / doel middels doorvragen. Door te spiegelen maak ik patronen zichtbaar. Mijn methodieken zijn afgestemd op hun coachvraag. Daarnaast kijken we vooruit en staan we stil bij wat ze nodig hebben om in de praktijk aan de slag te gaan.

Mijn kracht ligt in het vergroten van zelfvertrouwen. Dit is op het gebied van coaching bij persoonlijke groei, loopbaanvragen, budget en de Nederlandse taal. Mijn rol is te vergelijken met een duizendpoot die mensen middels een combinatie van coaching, begeleiding en advisering help hun tegenslag te overwinnen.

Deel dit artikel

Meer inspiratie en informatie

Over Mij
3
min leestijd

Mijn weg naar nieuw zelfvertrouwen

Van een opleidingsmislukking naar zelfvertrouwen en succes als coach ...
Over Mij
1
min leestijd

Bedankje

Mede dankzij deze mensen is mijn prachtige logo en website tot stand gekomen ...
Taalcoaching
2
min leestijd

Laaggeletterdheid en Aant

Aant, ooit vastgelopen en laaggeletterd, transformeerde zijn leven door te leren en anderen te helpen ...

Email

Volg mij op social media om
up to date te blijven.

info@irenescoachpraktijk.nl
Mail me

Bellen

Snel iets weten?
Een beller is sneller.

+31 6 83333326
Bel of app me

Locatie

Je bent welkom om na afspraak op
locatie langs te komen.

Zomerdijk 9E, 7942 JR Meppel
Bekijk route